10 Mayıs 2011 Salı

DAVRANIŞ GRAFİĞİ

Yedi Cücelerden yola çıkarak hazırladığım bu grafikle çocukların davranışlarını kontrol altına almayı amaçladım. Haftalık olarak değerlendirilmesi yapılacak olan bu grafikte çocuklar hafta boyunca nasıl davrandıklarını görebilecekler. 



Soldan başlayarak sırasıyla Tembel, Çekingen, Meraklı, Uykulu, Neşeli,Somurtkan ve Bilmiş'ten oluşan bu grafik sayesinde çocuklar davranışlarını düzene sokmaya çalışacaklar. Eğer ki bir hafta kendi isminin ( ben isim olarak ele aldım ama çocuğun resminin olması,çocuk tarafından daha kolay anlaşılacağı için çok daha iyi olur.) olduğu şekil Somurtkan'ın altındaysa bir diğer hafta yine orada olmamak ve Neşeli'nin altında olmak için  daha yapıcı, daha paylaşımcı  davranacaktır . Böylece davranış grafiğimiz de amacına ulaşmış olacaktır :)

8 Mayıs 2011 Pazar

Sevgili Anne Babalar ;

Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin danışmanlığında; M.E.B Okul Öncesi Eğitim Mevzuatı, Neş’e Erberk Anaokulu öğretmenlerinin önerileri ve anne, babaların yorumları dikkate alınarak düzenlenmiş eğitici ve eğlenceli Anaokulu dergileri ile tam bir okul öncesi eğitim veriyor. 


8 klasör içinde 96 derginin yer aldığı Anaokulu ile birlikte kelime haznesinin geliştiğini, çevresini daha iyi tanıdığını, basit şekil ve resimleri birbirinden ayırt etmeyi, sorulara cevap vermeyi adım adım öğrendiğini göreceksiniz. Ayrıca kesme, yapıştırma, çizme alıştırmaları ile sanatsal yönü ve el becerileri gelişecek.Erken eğitimin öneminin farkında olan binlerce aile çocuğuna okul öncesi eğitiminde Anaokulu dergisi ile destek oluyor. Anaokulu dergisi sayesinde onunla verimli zaman geçirip, zihinsel gelişimine destek oluyor. Siz de çocuğunuzu bu en gelişmiş okul öncesi eğitim kaynağı ile tanıştırın.

Hemen satın almak için buraya tıklayabilirsiniz :)

5 Mayıs 2011 Perşembe

Bana Seni Anlat Baba,
''Bana Seni Anlat Anne'' olur da ''Bana Seni Anlat Baba'' olmaz mı :) ?
Bana Seni Anlat Anne ile aynı şekilde hazırlanmış olan bu kitap da yine anı defteri şeklinde.
Çocuklarımız büyüdüklerinde onlara verebileceğimiz en değerli armağanımız olabilecek nitelikte olan bu kitabın içeriğine, sayfalarına buradan bakabilirsiniz :)
Bana Seni Anlat Anne;

Annemiz en değerli varlığımızdır.
Onunla geçirdiğimiz günler hiç bitmeyecekmişcesine, zamanı hoyrat kullanırız. Bu küçük anı defteri, size annenizi gözden kaçırdığınız yönleri ile tanıtacak.
Hatta bu defteri gelecek kuşaklara değerli bir armağan olarak bırakacaksınız.
Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin kitabı için defter demiş, çünkü bu kitap annelerin anı defteri olacak.. Kitabın sayfalarından örnek olarak paylaştığım sayfalara bakarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız :)
1.Sayfa
2.Sayfa
3.Sayfa
4.Sayfa
5.Sayfa
6.Sayfa
7.Sayfa
8.Sayfa
9.Sayfa
10.Sayfa

OKUL ÖNCESİ



Ne zaman başlamalı?
Okul öncesi eğitimden söz etmeden önce, erken uyaranın zararlarından söz etmek gerekir. Şöyle ki; nasıl henüz yürüme yeteneğini kazanmamış bir bebeği erken bastırmak yürüme sistemlerini zedelerse, zihin yapılarında henüz gelişmemiş sistemlere bir uyaran vermek de beyni zedeler. Buradan yola çıkarak öncelikle erken eğitimin ne olması gerektiği tartışılmalıdır.
Erken eğitim yazı öğretmek okumayı öğretmek bilgi yüklemek anlamında ise bu erken uyarandır. Okuma ve yazma yeteneği için gereken dikkat mekanizmaları 4. yaştan itibaren gelişmeye başlar. O da önce ses, yani hece kavramı daha sonra 6. yaştan itibaren de grafik, yani yazı kavramı kazanılır. Kaldı ki 6. yaşta pek çok çocukta fizyolojik yani doğal bir disleksik süreç görülebilir.

O halde okul öncesi eğitim ne olmalıdır?
Bunun için çocuk beyninin okul öncesi dönemde ne olduğuna bakmak gerekir. Yukarıda 0-3 yaşın kendine özgü sensori-motor dönem olduğu çocuğun ağlatılmadan yaşamsal ihtiyaçlarının giderilmesinin gerektiğinden bahsetmiştik ki, bu dönem zihin ve zeka yapıları ancak bu emniyet zemininde filizlenir.
Dört yaş çocuğu diğerlerini fark etmeye ve onların zihinlerini okumaya başlar. İşte geleceğin kendini ve diğerlerini yönetebilen yani lider bireyinin temel taşı budur. O nedenle bu dönemde aynı yaştaki çocukların YÖNETİLİP YÖNLENDİRİLMEDEN bir arada yaşayabilmelerine olanak verebiliyor olmak bu dönemdeki eğitimin esası olmalıdır.


Beş yaş çocuğuna gelince, bu dönemde beyinde gelecekteki olağanüstü şartlara adaptasyonun alt yapısı oluşmaktadır. Bu çocuklukta ortaya çıkan hayal gücüdür. Çocuğun hayal gücü ile yalan karıştırılmamalıdır. Bu dönemde dürüst olmak adına çocuğa gerçekler verilmemelidir. Bu dönemde eğitimin esasını da çocuk beyninin bu gücünü geliştirecek sistemler oluşturmalıdır. Burada istenen teknolojiye başvurulabileceği gibi çocuk dağ tepe değişik mekanlara götürülerek hayal gücünün gelişmesine katkıda bulunulabilinir.
Demek istediğim okul öncesi eğitim kağıt-kalem-bilgi döngüsünün erken yaşa çekilmesi asla değildir.
Sevgilerimle,

Prof.Dr. Sabiha Paktuna Keskin

4 Mayıs 2011 Çarşamba

5. OKUL ÖNCESİ EĞİTİMCİLER BULUŞMASI:


Seminer hakkında ki ayrıntılı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz :)
DOWN SENDROMLU AİLELER BULUŞMASI –
"HAYDİ DANS ETME SIRASI BİZDE!"
21 - 28 Ağustos 2011, Muğla, Milas, Ören



Evet biz Down Sendromluyuz, Down Sendromlu çocuklarımız var... Birbirimizin dilinden iyi anlarız. Aynı süreçlerden geçtik geçiyoruz... Yaşam acısıyla tatlısı ile bizim. Çocuklarımız için yapabileceğimiz en güzel şeylerden biri onlara ve kendimize zaman ayırmaktan geçiyor.
Hep ağlamayacağız, güleceğiz ve eğleneceğiz de... Down Sendromlu çocuklar, anne babaları ve kardeşleri için eşsiz bir deneyim gerçekleştireceğiz. Elbette uzmanlar da yanımızda olacak ama birbirimizin öğretmeni ve öğrencisi olacağız.
           Bu etkinlik kurucusu bir DS lu Ozan ULUSOY'un babası    Ali ULUSOY olan Happy Kids tarafından düzenleniyor...

Etkinlik hakkında daha ayrıntılı bilgilere, resimlere ve iletişim bilgilerine ulaşmak için buraya bakabilirsiniz :)


Okul Öncesi Eğitime Dikkat Çekmek İçin Yürüdüler >>



Kahramanmaraş 4. Eğitim Bölgesi'nde bulunan anaokulu öğrencileri, Zübeyde Hanım Anaokulu yönetiminde okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekmek için yürüyüş yaptı.
Haberin içeriğine buradan ulaşabilirsiniz :)